Acceco - технология без граници
БългарскиEnglish
Продукти
Безпилотни летателни системи
Агро дрон
Противопожарен дрон
Микро и нано сателити
Двигатели за микро сателити
Сателитна камера с високоскоростно предаване на данни
"Убиец" на Дронове - оптичен
Анти Дрон Радар
Системи за контрол на достъп
Софтуер за БЛА
Камери за аеро заснемане
3Д принтер DLP
Тракери
Композитни Материали
GNSS глобални навигационни системи

Дрон технологии за борба с горски пожари

 

 

Технологията за борба с противопожарни дронове осветява пътя, тъй като глобалните пожари достигат безпрецедентни размери В целия свят мащабът и честотата на горските пожари нарастват бързо. В Калифорния шест от двадесетте най -големи горски пожара в историята на щата се случиха през 2020 г. Толкова опустошително беше разрушението, че дори беше измислен нов термин - първият в света „гигафайър“ - безпрецедентен пожар, обхващащ повече от един милион декара, или повече от пет пъти размера на Ню Йорк. В Австралия, така нареченият сезон на Черните летни пожари през 2019/20 г. консумира приблизително 46 милиона акра и разрушава почти 6000 сгради в процеса. С близо 80 процента от цялото население, пряко или косвено засегнато от пожарите, оценените материални щети и икономически загуби надхвърлят 70 милиарда щатски долара, което го прави най -скъпото природно бедствие в историята на Австралия. На други места Амазонка претърпя най -тежкото разрушение, наблюдавано за повече от десетилетие, като обемът на пожарите във влажната зона Пантанал съвпада с този от последните шест години, взети заедно. Междувременно в Арктика сибирската гореща вълна доведе до температури, достигащи необикновени 38 ° C (100 ° F), допринасящи за поредното лято на горски пожари, които надминаха рекордно силните пожари, наблюдавани през предходната година.

Противопожарни дронове за предписани изгаряния

 

С нарастването на честотата и тежестта на горските пожари нашата способност да защитаваме хора и имущество от пожарите ще бъде подложена на изпитание. За съжаление, от 2000 г. насам около 400 бойци с горски пожари бяха убити по време на изпълнение на служебните си задължения и някои експерти изразиха опасения, че броят им ще се увеличи. За щастие се появяват нови технологии за посрещане на тези предизвикателства, като IGNIS; иновативното ново решение за борба с дронове за гасене на пожари, което позволява на пожарникарите да провеждат дистанционно контролирани операции на изгаряне. Контролираното или предписано изгаряне е критичен компонент за предотвратяване на горски пожари, при който пожарите умишлено започват при контролирани условия, за да се намали натрупването на гориво. Активните горски пожари могат да бъдат ограничени и чрез контролирани изгаряния, които ги лишават от гориво. Докато контролираните изгаряния традиционно се палят с ръчни капелни горелки, IGNIS позволява на пожарникарите да провеждат операции дистанционно, увеличавайки както тяхната безопасност, така и мащаба на операцията. „IGNIS е разработен като отговор на това как най -добре да защитим пожарникарите от присъщите опасности от предписаното изгаряне“, „Средно 17 пилоти на самолети за горски пожари умират всяка година само в САЩ но, използвайки технологията за гасене с дронове, пожарникарите могат безопасно да разпалват пожари от отдалечени позиции, без да е необходимо да излагат персонала на опасни ситуации. " Цялостно решение за дронове за горски пожари е системата IGNIS, носи полезен товар от сфери на запалване с размер на топка за пинг-понг, пълни със запалително вещество. Преди да бъдат спуснати на земята, отделните сфери се активират, започва химическа реакция, която ги кара да се запалят около 30-40 секунди по-късно.

 

 

 

Измамно проста, системата е подкрепена от някаква забележително сложна технология, която дава на пожарникарите пълен контрол над това къде и как да запалят пожар. Потребителите могат да избират ръчно полети или да използват приложението IGNIS, за да зададат поредица от точки за автоматизирани полети. Точни топографски наслагвания могат да бъдат качени, така че траекториите на полета и параметрите на височината да могат да бъдат зададени според действителния терен. Когато потребителите задават специфични модели на разстояния за падане на сфера за по -широки или по -фокусирани пожари, IGNIS автоматично ще коригира разгръщането на сферата, за да компенсира промените в скоростта и скоростта на вятъра. Вградената термична камера Acceco също означава, че пожарникарите могат да наблюдават как се развиват контролирани пожари в реално време и да извършват корекции в движение.

 

 

Пълна интеграция с Acceco Drone IGNIS е проектиран да бъде напълно интегриран с платформата на дрона, която го носи. Напълно натоварен, IGNIS тежи 4 кг и изисква дрон не само с възможност за тежко повдигане, но и с живот на батерията, за да издържи 20-30 минути полетно време. „Най -важното нещо обаче е надеждността и стабилността“, „справянето с горските пожари означава работа на отдалечени места при огромен натиск и вашият противопожарен дрон трябва да лети в горещи и бурни условия. Така че наличието на проста и надеждна система, която работи, е от решаващо значение.

 

Контролирани изгаряния: дронове срещу хеликоптери Наред с ръчните капелни горелки, най -често срещаният метод за предписани операции на изгаряне е с хеликоптер. В момента хеликоптерите използват система, подобна на IGNIS за запалвания, макар и в по -голям мащаб. Хеликоптерите обаче идват и със свои собствени рискове. „За съжаление, около 25% от смъртните случаи на пожарникари са свързани с авиацията“, и въпреки че те все още са изключително полезни инструменти за борба с горските пожари, те все още извеждат персонала в опасност, а не далеч от него, което е един от ключови неща, които технологията за гасене с дронове преодолява. " Операциите с хеликоптери също са изключително скъпи. Докато безопасността на персонала винаги ще бъде приоритет, като около 60 милиарда долара годишно се харчат за борба с горските пожари само в САЩ, разходите са нарастващ фактор за предотвратяване на горски пожари. Въпреки това, според проучване на Министерството на земеделието на САЩ, операциите с въздушно запалване на базата на безпилотни самолети биха стрували само 1800 долара на ден в сравнение с 16 000 долара на ден, необходими за операции с хеликоптери. „В сравнение с хеликоптерите, безпилотните летателни апарати са много по -евтини“, „и те също са по -универсални“. Контролираното изгаряне на ръка ограничава операциите до относително малки площи, докато има много операции, които просто не са достатъчно големи, за да гарантират разходите на хеликоптер. IGNIS преодолява тази пропаст, правейки средните операции много по-рентабилни.

 Дронове за гасене на пожари

 Fire1

 

 

 Fire2

 

 

 

 Fire3

 

 Fire4